אוסף מתכונים בייתים לעוגות גבינה, כולל תמונות מעוררות תאבון
לצפיה בכל תוכן המצגת :
לחצו כאן http://www.meircookbook.net/kitsi.htmקיצי
עוגת גבינה "קפולסקי" / גיסתי סמדר ז"ל ~~~~~~~~~~~~~~~~ חומרים 4 גבינה לבנה %9 )ק"ג גבינה( 12 גרם גלטין 1 כוס מים רותחים 2 שמנת מתוקה כוס סוכר קופסת מחית אוכמניות כחולות אופן ההכנה ממיסים את הגלטין בכוס מים רותחים ומקררים מקציפים את השמנת מתוקה מערבבים את הגבינה + הסוכר מערבבים הכול יחד מרפדים תבנית מס 62 ב- 051 גרם ביסקוויטים טחונים+001 גרם חמאה שופכים מעל את תערובת הגבינה מכניסים למקרר ל- 42 שעות )רצוי אפילו 63 שעות( לאחר הקירור משטחים למעלה את קופסת מחית האוכמניות .
עוגת גבינה אפויה ~~~~~~~~~~~~
חומרים: 3 גבינה לבנה %9 )057 גרם( 1 כוס סוכר 6 ביצים 3 כפות קורנפלור 1 כף אינסטנט פודינג וניל 3 סוכר וניל להקציף את החלבונים + כוס הסוכר לאחר ההקצפה להוסיף 6 חלמונים 3 כפות קורנפלור 1 כף פודינג וניל 3 גבינה %9 3 סוכר וניל ... לערבב הכל ולאפות בתבנית מס 62-42 בתחתית התנור להניח תבנית עם מים רותחים. אפיה ב- 081 מעלות כ- 54 דקות עד שהעוגה משחימה ומתייצבת. * תבנית 42 היא יוצאת גבוהה קרם: אופציה 1 1 שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל )פחות הכף( 1 כוס חלב קרם: אופציה 2 3 שמנת חמוצה 3/1 כוס סוכר לערבב ולשפוך על העוגה 5 דקות אחרי היציאה מהתנור. אם משתמשים בקרם הזה אז בעוגה להוסיף עוד כף קורנפלור במקום האינסטנט פודינג וניל )חבל לפתוח קופסה(
עוגת גבינה קרה ~~~~~~~~~~~ 2 שמנת מתוקה 2 אינסטנט פודינג וניל 2 כוסות חלב 2/1 כוס סוכר לטעם מוקה ניתן להוסיף ככף נס קפה. לטעם ריבת חלב במקום הסוכר להוסיף 4 כפות ריבת חלב לטעם פירות יער להחליף את הפודינג וניל בפודינג בטעם פרות יער בקיצור אפשר לגוון ): מקציפים הכול יחד... כשהקרם יציב מוסיפים 2 גבינה לבנה %9( 005 גרם( מסדרים שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב+תמצית רום... מעל מורחים חצי מכמות הקרם שוב שכבה של ביסקוויטים ומעל את החצי הנותר. שכבה עליונה גנאש שוקולד: 1 שמנת מתוקה 002 גרם שוקולד מריר מחממים רק עד המסה מקררים ושופכים על העוגה מכניסים לקירור לכמה שעות שהעוגה תתייצב.
ריבת חלב
פירות יער
עוגת גבינה / דודו חמוד ~~~~~~~~ המצרכים: להפעיל את התנור על חום של 022 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה... מקציפים כוס סוכר ו- 6 חלבונים לקצף יציב מערבבים את כל הגבינות הקורנפלור החלמונים והסוכר בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ושמים בתבניות. החום הוא 022 מעלות לעשרים דקות )מכת חום( אחרי 02 דקות להוריד ל 051 לעוד חצי שעה. כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה. 1 ק"ג גבינה לבנה %5 1 גבינת נפוליאון 2 גביעים שמנת של פעם 6 ביצים מופרדות 2 כוסות סוכר 2 סוכר וניל 6 כפות אבקת קורנפלור זה מתאים ל... ל 3 תבניות אינגליש קייק או ל 2 תבניות 42 או ל 1 תבנית 82 + 1 תבנית אינגליש קייק חמאה לשימון התבנית
עוגת גבינה / יפנית ~~~~~~~~ לערבב 002 גרם פתי בר מרוסקים עם 001 גרם חמאה מומסת ולרפד תבנית 62-42 לערבב בקערה 005 גרם גבינה %5 1 כוס סוכר 2 שמנת חמוצה רבע כוס קמח 3 ביצים קורט מלח שקית סוכר וניל גרידת לימון בעדינות לצקת את זה על תערובת הביסקוויטים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 061 מעלות בערך שעה עד שהעוגה טיפה רוטטת באמצע. )לא לשכוח להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור( בזמן שהעוגה בתנור לערבב: 2 שמנת חמוצה עם 4/1 כוס סוכר להוציא את העוגה מהתנור ולהניח עם כף בעדינות רבה את תערובת השמנת. ניתן בשלב זה להשאיר את העוגה לצינון בטמפ החדר. אני מחזירה את העוגה לתנור הכבוי ומצננת את העוגה בתוכה.
עוגת פירמידת גבינה / חנה שאולוב ~~~~~~~~~~~~~~~ הכנה: 1. שוטחים את נייר הפרגמנט על משטח עבודה. טובלים 21 ביסקוויטים ביין ועורכים טורים בני ארבעה ביסקוויטים. 2. להכנת המלית: טורפים יחד את כל חומרי המלית לערובת אחידה. 3. מורחים מחצית מהמלית על משטח הביסקוויטים ועורכים על המלית שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ביין. מורחים ביתרת המלית ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת. 4. אוחזים בשולי נייר הפרגמנט ומקפלים את שני טורי הביסקוויטים החיצוניים אל המרכז לצורת פירמידה. מקפלים את שולי הנייר ושומרים במקרר עד שהעוגה תתייצב. 5. שמים בסיר את השוקולד החלב הסוכר והקקאו ומחממים עד שהשוקולד יימס. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שתימס. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה ומחזירים למקרר . מתקבלת עוגה בצורת פירמידה. חומרים: 005 גר ביסקוויטים מרובעים פשוטים 2/1 כוס יין למלית: 1 ק"ג גבינה לבנה שמנה 1 כוס סוכר 3 חלמונים 001 גר צימוקים 001 גר שקדים או אגוזים קצוצים לציפוי: 001 גר שוקולד מריר 2 כפות חלב 3 כפות סוכר 1 כף קקאו 05 גר חמאה ניר אפייה
עוגת גבינה קטסטרופה / דרולי - מעולה! ~~~~~~~~~~~~~~~~ בצק: 4/3 1 כוס קמח תופח 1 מרגרינה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים! מלית: 2 חלבונים כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק 1 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה %9 )005 גרם( אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה. לאפות 3/2 בתבנית אחת 3/1 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה. אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל. לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה. למרוח מלית על בסיס מעל לפזר פרורים שיש מה-3/1 בצק. לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד.... * יציבה יותר כשמקציפים את השמנת מתוקה )ללא הקצפה עוגת כפית(
~~~~~~~~~~~~~~~~~ החומרים: 052 גרם ביסקוויטים פתי בר )נשאר עודף( 005 גרם גבינה %9 2 שמנת מתוקה 4/3 כוס סוכר 1 סוכר וניל אופן ההכנה: לערבב את הגבינה עם הסוכר והסוכר וניל להקציף 2 שמנת מתוקה ולאחד עם הגבינה להרטיב את הביסקוויטים במעט ח