בורי: דג ים שצאצאיו, כמו של הסלמון, נודדים למים מתוקים. נפוץ בים התיכון ובחופי אמריקה, ובשנים האחרונות נעשה פופולרי מאוד. נחשב לבריא למדי.
לברק: דג ים טעים במיוחד, שגדל באגן הים התיכון אבל גם באוקיאנוס האטלנטי. באחרונה החלו לגדל אותו בבריכות ובכלובים ימיים. הלברק פופולרי מאוד במסעדות יוקרה. מחירו גבוה יחסית, משום שקשה לגדל אותו ורבים מצאצאיו מתים בגיל צעיר. נחשב לדג בריא.
לצפיה בכל תוכן המצגת :
לחצו כאןכל מה שרצים לדעת על דגים
בורי: דג ים שצאצאיו כמו של הסלמון נודדים למים מתוקים. נפוץ בים התיכון ובחופי אמריקה ובשנים האחרונות נעשה פופולרי מאוד. נחשב לבריא למדי. לברק: דג ים טעים במיוחד שגדל באגן הים התיכון אבל גם באוקיאנוס האטלנטי. באחרונה החלו לגדל אותו בבריכות ובכלובים ימיים. הלברק פופולרי מאוד במסעדות יוקרה. מחירו גבוה יחסית משום שקשה לגדל אותו ורבים מצאצאיו מתים בגיל צעיר. נחשב לדג בריא. לוקוס: דג ים הנפוץ מאוד באגן הים התיכון ופופולרי מאוד בקרב יוצאי מרוקו. נחשב לדג לא שמן במיוחד (811 קלוריות ל-001 גרם) וטעים מאוד. הרינג: דג ים קטן ונפוץ בעיקר באזורים צפוניים. היות שהוא עשיר באומגה 3 ודל בכולסטרול נחשב לאחד הדגים הבריאים ביותר. מקרל: דג ים נפוץ מאוד בים התיכון בים סוף ובים הצפוני. מכיל כמות גבוהה של חומצות שומן אומגה 3 אבל גם הרבה כולסטרול. למרות זאת מומלץ מאוד ונחשב לאחד הדגים הבריאים למאכל. ועכשיו לדגים היותר פופלאריים - כדי שתדעו אילו מבין הדגים רצוי לארח בצלחתנו ועל אילו אפשר לוותר אספנו כאן את הפרטים החשובים על עשרה מהנפוצים שבהם: סלמון: עתיר כולסטרול הסלמון או האלתית הוא דג טורף שאורכו בין 06 ל-08 סנטימטר ומשקלו בין 7 ל-21 קילוגרם. הסלמון הוא דג ימי שנודד קילומטרים ארוכים בים רק כדי לחזור למקום בו הטילו אותו בדרך כלל בנהר עם מים קרים ומתוקים שם הוא מתרבה. בשנים האחרונות בגלל זיהומים תעשייתיים בנהרות אליהם הוא חוזר מתקשה הסלמון לזהות את המקום בו הושרץ ולכן הוא מפסיק להתרבות. כדי למנוע הכחדה של הדג הזה שנחשב לטעים במיוחד החלו לגדל אותו בכלובים ימיים. הסלמון מכיל לצד חומצות מסוג אומגה 3 גם כמות גבוהה יחסית של כולסטרול. בארץ מייבאים אותו מנורבגיה ומקנדה. הדג הנורבגי עשיר יותר בחומצות שומן לא רווי בעוד שהדג הקנדי נדוג בנחלים בעונת הרבייה תקופה בה הוא רזה יותר ותזונתו שונה מה שגורם לו לאבד הרבה מערכו התזונתי. ערך תזונתי ל-001 גרם: 281 קלוריות 44.52 גרם חלבון 31.8 גרם שומן 59.5 גרם חומצות שומן לא רווי 17 מ"ג כולסטרול ויטמין 6.B12 B
פורל
טעים ובריא דג טורף הגדל במים מתוקים וקרים בטמפרטורה של כ-21 עד 41 מעלות. בעברית הוא נקרא גם טרוטה או דג שמך. הפורל גדל באופן טבעי בנחלים של צפון אירופה ואמריקה אורכו כ-02 עד 03 סנטימטר ומשקלו בעת השיווק נע בין 002 ל-004 גרם. הוא נחשב לדג טעים במיוחד ובשנים האחרונות מגדלים אותו גם בארץ בקיבוץ דן שבגליל העליון. בעבר נחשב הפורל לדג המכיל שומן רב אבל בשנים האחרונות מאז מגדלים אותו בבריכות דגים שינו את תזונתו
והוא מכיל פחות שומן. בשל תנאי הגידול שלו במים קרים הפורל מכיל גם מעט חומצות שומן מסוג אומגה 3. ערך תזונתי ל-001 גרם: 231 קלוריות 15.12 גרם חלבון 4.3 גרם שומן 2.2 גרם חומצות שומן לא רווי 65 מ"ג כולסטרול. אמנון שמן למדי. האמנון (מושט) הוא דג של מים מתוקים החי באזורים חמים. מוצאו של הדג באפריקה והוא נפוץ שם מאוד באגמים ובנהרות. בישראל חיים כמה סוגים של אמנון והכנרת היא מקום תפוצתו הצפוני ביותר. אמנון הכנרת נקרא אמנון הגליל ובנחלים ובבריכות דגים אפשר למצוא את אמנון היאור ואמנון הירדן. האמנון אוכל הכל ומזונו כולל דגים מתים ואצות. משקלו כ-5.1 קילוגרמים והוא חי כ-51 שנה. מאחר שהוא לא גדל במים קרים אין בו חומצות שומן מסוג אומגה 3 והוא נחשב לדג שמן יחסית. בסך הכל דג סביר למאכל. ערך תזונתי ל-001 גרם: 171 קלוריות 81 גרם חלבון 3.7 גרם שומן. גדול ובריא.
טונה
דגי הטונה הם טורפי-על - דגים שניזונים מדגים טורפים אחרים. הם חיים בכל האוקיאנוסים והימים כולל הים התיכון וים סוף. הטונה הוא דג גדול במיוחד שאורכו נע בין 1 ל-5.2 מטרים ומשקלו עשוי להגיע עד 005 קילוגרם. הוא מסוגל לחיות עד גיל 051 אבל כשהוא מבוגר בשרו קשה ולכן נהוג לצוד אותו כשהוא שוקל בין 05 ל-051 קילוגרם וכאשר גילו צעיר יחסית. הטונה נחשב לאחד הדגים המומלצים למאכל משום שהוא מכיל חומצות שומן רב בלתי רוויות ואיננו עשיר בכולסטרול. כאשר מוצאו מאזורים צפוניים יותר הוא מכיל יותר חומצות מסוג אומגה 3. רוב דגי הטונה שאנחנו אוכלים עוברים תהליך המלחה ושימור במי מלח או בשמן ונמכרים בקופסאות שימורים מה שלא פוגע בערכם התזונתי. עם זאת כאשר הטונה משומרת בשמן אין זה שמן המכיל אומגה 3 אלא שמן סויה רגיל. ערך תזונתי ל-001 גרם: 481 קלוריות 19.92 גרם חלבון 82.6 גרם שומן 9.3 גרם חומצות שומן לא רווי 94 מ"ג כולסטרול
דני ס
עשיר בחלבון וויטמינים הדניס הוא דג ימי טורף שאוכל רכיכות. מאחר שיש לו שיניים חזקות הוא מסוגל לאכול מזון קשיח. משקלו המירבי הוא כ-2 קילוגרמים והוא חי כ-02 שנה. עם זאת הדגים שמגיעים לצלחת שלנו צעירים יותר ושוקלים כ-005 גרם. דגי הדניס נפוצים בעיקר באזורים חמים ובלגונות של מים רדודים כמו בימת ברדוויל שבחופי סיני. בשנים האחרונות הפך הדניס לדג מספר אחת בגידולים ימיים בישראל. מגדלים אותו בכלובים ימיים בים סוף והוא מרבה לעלות על צלחות במסעדות ובבתים פרטיים. הוא נחשב לדג לא רזה אבל עשיר בחלבון ובחומצות שומן בלתי רווי וכן בוויטמינים מה שהופך אותו לדג מומלץ בהחלט. ערך תזונתי ל-001 גרם: 281 קלוריות 71 גרם חלבון 71 גרם שומן 59.5 גרם חומצות שומן לא רווי 17 מ"ג כולסטרול ויטמין 6.B12 B
קרפיון: לא מכיל אומגה 3 מקורו של הקרפיון במים מתוקים וקרים בצפון אירופה והוא מסוגל לשרוד גם מתחת לקרח. היום הוא גדל גם בארץ בעיקר בבריכות שחום המים בהן לא נמוך. אחד מסוגי הקרפיון הכסיף אף אוזרח במי הכנרת משום שהוא אוכל אצות וכך מסנן את המים שמיועדים למוביל הארצי. אורכו כ-02 עד 06 סנטימטר ומשקלו נע בין 003 גרם לחמישה קילוגרמים. החיסרון הגדול שלו הוא ריבוי העצמות שבו שמקשות על אכילתו. הקרפיון אף מכיל לא מעט כולסטרול ושומן ומשום שהוא לא גדל במים קרים אין הוא מכיל אומגה 3. למרות זאת הקרפיון נחשב לדג פופולרי ביותר בארץ. מכל מקום בשנים האחרונות נותנים לו מזון דל שומן מ