וגם כמה דברים שכדאי לדעת על מוצרי חלב:
מאת מיכל ינאי - נטורופתית
כל כך הרבה מעדני חלב מה ההבדל ביניהם מה עדיף יוגורט רגיל עבר פיסטור ולכן רוב החיידקים המועילים בו מתים בחימום יוגורט bioיוגורט שהוסיפו לו חיידקים חיוביים של מערכת העיכול (פרוביוטיקה ) לאחר הפיסטור(עדיף) . יוגורט ביו פרו בנוסף לפרוביוטיקה הוסיפו גם סיבים תזונתיים (הכי עדיף!) מבחינת אחוזי השומן הסידן נספג יותר טוב כאשר אחוז השומן הוא 3 ומעלה. לכן עדיף %3 שומן מה גם שבמוצרי החלב עם %0 שומן יש יותר מי גבינה מאשר ממש גבינה. לעומת זאת אם יש לך בעיה בריאותית כלשהי המצריכה הגבלת שומן (שומני דם גבוהים השמנה ברמות obeseסוכרת וכיוצ"ב) כן רצוי לבחור ב 2/1 אחוז שומן או ללא שומן כלל . מבחינת אנשים עם "אלרגיה לחלב"- או חוסר בלקטאז הדרוש לפירוק לקטוז. לקטוז נמצא בריכוז גבוה יותר בחלב ניגר (נוזלי) ומאידך ככל שגבינה מוצקה יותר כמות הלקטוז נמוכה יותר-ולכן תופעות אי הסבילות יהיו קלות יותר. (חוץ מאורדה /ריקוטה כי אורדה מכינים ממי הגבינה שהם מכילים את הלקטוז) .
מדוע מציינים את חלב הצאן כעדיף על חלב פרה הסיבות העיקריות הן : בארץ שלנו צורכים יותר חלב פרה בדרך-כלל לכן הסיכוי לאלרגיה גדול יותר כי בחלב פרה החלבון הוא יותר אלרגני התנאים הירודים בהם נמצאות הפרות לעומת התנאים בהם נמצא הצאן דבר המחייב מתן כמות רבה של אנטיביוטיקה לפרות (למניעת דלקת בעטינים ומחלות שונות). חלב פרה מכיל חלבונים ושומן שהם קשים יותר לפירוק (ולכן גם לעיכול) מאשר חלב עיזים/כבשים. חלב פרה מכיל הורמונים שנותנים לפרות (ההורמונים מאפשרים התעברות מהירה שלהן והורמוני גדילה ) בחלב כבשים יש בדר"כ כמות ברזל גדולה פי 2 מחלב פרה ובחלב עיזים הזמינות הביולוגית של ברזל גבוהה פי 3 מאשר בחלב פרה .
ועוד טיפ קטן בשבועות נוהגים לאכול הרבה עוגות גבינה ! רצוי להחליף במתכון במקום מרגרינה שמן זית מכבישה קרה
ואם ממש קשה לכם עם זה (למרות שאין באמת הבדל בטעם...) אז חמאה. בחמאה אין את שומן הטראנס המזיק כ"כ שיש במרגרינה ... תזכרו שבכל זאת מרגרינה היא במרחק מולקולה אחת מפלסטיק!
* למעונינים ביעוץ נטורופתי ו/או רפואי ובכל שאלה הנכם מוזמנים לתאם פגישה
בברכת חג שבועות שמח! מיכל ינאי מרכז סינימדיק המרכז לרפואה סינית ורפואה משלימה יצחק שדה 23 קומה 4
מיכל [email protected]